ІДІЛ підготувала 400 бойовиків для терактів у Європі - ЗМІ

Четвер, 24 березня 2016, 09:11

Терористичне угруповання "Ісламська держава" підготувало щонайменше 400 бойовиків  для здійснення терористичних атак у Європі.

Про це повідомляє The Associated Press з посиланням на європейські і іракські джерела у розвідці.

Ісламісти мають діяти у складі невеликих напівавтономних осередків, які самі вибирають час, місце та способи нападу, щоб посіяти максимальний хаос.

З даними розвідки, терористів готують у таборах Сирії, Іраку та, ймовірно, країнах колишнього радянського блоку.

Зазначається, що перед тим як бути вбитим в поліцейському рейді, ватажок осередку, пов’язаного з терактами у Парижі 13 листопада стверджував, що потрапив в Європу в складі  багатонаціональної групи з 90 бойовиків, які розосередилися по всій Європі.

За інформацією одного з представників спецслужб, бойовиків навчають стратегії, роботи з вибухівкою, методів стеження і боротьби зі стеженням.

"В 2014 році бойовикам давалося лише два тижні на підготовку. Тепер стратегія змінилася. Створені спеціальні підрозділи, навчання триває довше. І метою є не вбивство якомога більшої кількості людей, а радше якомога більша кількість терористичних атак, щоб змусити ворога витрачати більшу кількість грошей і людських ресурсів" - розповів він.

Високопоставлений іракський чиновник розвідки сказав, що люди з осередку, що здійснював атаки на Париж, розкидані по всій Німеччині, Великобританії, Італії, Данії та Швеції.

За даними французького сенатора Наталі Гуле, "Ісламська держава" підготувала для нападів за кордоном від 400 до 600 бойовиків. При цьому до Сирії, щоб взяти участь у бойових діях на боці ІДІЛ, виїхали близько 5000 європейців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: