Німеччина виділить Україні ще 19 млн євро для Чорнобильської АЕС

П'ятниця, 22 квітня 2016, 07:35

Уряд Німеччини ухвалив рішення про виділення додаткової фінансової допомоги у розмірі 19 млн євро для подолання наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Про це заявила міністр охорони навколишнього середовища, будівництва і безпеки реакторів ФРН Барбара Хендрікс, повідомляє Deutsche Welle.

"Ми вже вклали близько 120 мільйонів євро. Крім цього в найближчі роки ми інвестуємо ще 19 мільйонів євро в проект", - повідомила Хендрікс.

За її словами, головним завданням наразі є накриття пошкодженого четвертого енергоблоку новим блоком, що дозволить убезпечити обʼєкт.

"Якщо вийде накрити енергоблок новим куполом, від ядерного реактора не буде виходити безпосередньої небезпеки", - додала міністр.

Окрім того, Барбара Хендрікс розкритикувала застосування ядерної енергії. Вона підкреслила, що ядерна енергетика – це "технологія, що приводить в глухий кут з дорогим кінцем".

Видання нагадує, що у березні 2016 року Хендрікс відвідала Чорнобильську АЕС, де довідалася про просування робіт зі зведення нового саркофага.

Відзначимо, окрім Німеччини фінансову допомогу Україні у подоланні наслідків аварії на Чорнобильської АЕС надають 44 держави.

Частково кошти вкладаються у створення нового саркофага, який повинен буде повністю ізолювати зруйнований четвертий енергоблок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: