Європарламент візьметься за безвізовий для України в кінці травня – ЗМІ

Понеділок, 25 квітня 2016, 18:55

У Європарламенті, найімовірніше, можуть почати обговорення законодавчих ініціатив щодо скасування віз для українських громадян лише наприкінці травня.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на співробітника Комітету Європарламенту із громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ, який також відповідає за візову політику.

"Поки що доповідача із зазначеного питання не призначено. Також це питання ще не включено до порядку денного наступного засідання комітету, призначеного на 9 травня.

Подальші засідання заплановані на кінець травня. Відтак, найімовірніше, питання скасування віз українцям може бути обговорено не раніше кінця травня", - розповів співрозмовник агентства.

Водночас віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, виступаючи у в Європейському парламенті в рамках засідання Комітету асоціації Україна-ЄС, закликала ЄП якомога швидше призначити доповідача у питанні надання Україні безвізового режиму.

"Ми сподіваємося, що наші друзі в Європейському парламенті якомога швидко визначать доповідача від профільного комітету, який буде відповідатиме за те, щоб ці дебати відбулися. Ми сподіваємося, що вони будуть позитивними і результативними", - сказала Геращенко, яку цитує УНІАН.

Як повідомлялося, робоча група Ради ЄС 11 травня запустить розгляд питання візової лібералізації з Україною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: