Меркель відхрестилась від пародії на Ердогана

Понеділок, 4 квітня 2016, 16:20

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель дистанціювалася від вірша-пародії на президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, який прочитав в ефірі каналу ZDF популярний телеведучий Ян Бемерман.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на прес-службу уряду Німеччини.

Так, офіційний представник німецького уряду Штеффен Зайберт заявив, що у телефонній розмові з прем'єр-міністром Туреччини Ахметом Давутоглу канцлер погодилася, що мова йде про "навмисно образливому тексті".

Меркель також наголосила на тому, що канал ZDF зробив і видалив випуск телепередачі зі свого сайту.

Втім, у розмові з Ердоганом, німецький канцлер ще раз підкреслила "високу цінність", яку німецький уряд надає свободі слова та преси.

Телеведучий-сатирик Бемерман прочитав у програмі New Magazin Royale вірш, що було розцінено турецькою стороною як "образлива критика" на адресу Ердогана.

Пізніше телеканал прибрав відео з сайту і пояснив свій крок тим, що пародія на ставлення Ердогана до сатири не відповідає вимогам якості сатиричних програм. 

Нагадаємо, 29 березня, міністерство закордонних справ Туреччини викликало посла Німеччини Мартіна Ердмана через сатиричну пісню про Реджепа Таїпа Ердогана на німецькому телебаченні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.