МЗС Туреччини викликало посла ФРН через сатиричний ролик про Ердогана

відео
Вівторок, 29 березня 2016, 07:27

Міністерство закордонних справ Туреччини викликало посла Німеччини Мартіна Ердмана через сатиричну пісню про Реджепа Тайіпа Ердогана на німецькому телебаченні.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За даними видання, це був "формальний виклик", розмова відбулася 22 березня.

Німецький посол давав пояснення у зв'язку з виходом у програмі "extra 3" телеканалу NDR двохвилинної сатиричної пісні про Ердогана. У пісні, зокрема, йшлося про ситуацію з правами людини і свободою ЗМІ в Туреччині.

Після того, як стало відомо про виклик німецького посла, в Twitter програми "extra 3" була опублікована фотографія Ердогана з підписом "працівник місяця".

Як відомо, 25 березня в Туреччині розпочався процес у справі двох відомих журналістів, звинувачених у шпигунстві і спробі державного перевороту.

На першому засіданні суду в якості спостерігачів були присутні західні дипломати, зокрема посол Німеччини та генконсул Великобританії. Це також викликало вибух невдоволення президента Ердогана.

Незабаром після початку процесу на прохання прокурора суд оголосив, що слухання по справі головного редактора ліберальної турецької газети Cumhuriyet Джана Дюндара і його колеги Ердема Гюля будуть проходити за закритими дверима.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: