У Раді Європи сподіваються на прозору процедуру призначення генпрокурора

Середа, 6 квітня 2016, 11:06

Рада Європи сподівається, що українське керівництво використає проточний момент для досягнення широкого консенсусу та реального прогресу в реформуванні прокуратури.

Про це йдеться у заяві спеціального радника Генерального секретаря Ради Європи.

Зазначається, що Рада Європи продовжує стежити за розвитком подій давно триваючої реформи органів прокуратури в Україні, однієї із ключових реформ у сфері правосуддя.

"Після недавнього звільнення Генерального прокурора, Рада Європи вітає недавню заяву президента Порошенка щодо готовності до глибокої реформи української прокуратури. Спосіб, у який буде призначено нового генерального прокурора, відіграє вирішальну роль у цьому питанні. Це впливає на незалежність прокуратури і суспільну довіру до прокуратури, яка, в свою чергу, має важливе значення для загальної ефективності здійснення реформ", - йдеться у заяві.

У Раді Європи також нагадали, що в рамках чинного правового поля можна провести процедуру, яка буде забезпечувати висування і призначення генерального прокурора і президентом і Верховною Радою шляхом справедливого, прозорого і представницького процесу.

"Ми закликаємо керівництво України скористатися поточним моментом, щоб заявити про свою тверду політичну прихильність справі досягнення широкого суспільного консенсусу та реального прогресу в прокуратурі реформи", - відзначається у документі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.