До складу НАЗК обрали колишнього прокурора одного з районів Києва

Середа, 16 березня 2016, 16:37

До складу Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) сьогодні було обрано адвоката Руслана Радецького, за якого проголосували 7 із 8 членів комісії.

Радецький народився 29 квітня 1973 року в місті Андрушівка Житомирської області. Працює адвокатом, зокрема, був захисником у гучній справі жительки Врадіївки Інни Крашкової в 2013 році.

У 2015 році працював першим заступником прокурора Деснянського району Києва. Перед цим працював в Пенсійному фонді, РНБО і "Укравтодорі".

Руслан Радецький (фото - Facebook)

Крім того, Радецький був помічником на громадських засадах у депутата Верховної Ради Віктора Чумака (позафракційний) і у екс-депутата Валерія Бондика (Партія регіонів).

Варто зауважити, що заступник глави АП Олександр Данилюк, який представляє квоту президента в комісії, поставив Радецькому найвищі бали.

Джерела "Європейської правди" підтверджують, що він належить до квоти Адміністрації президента.

Також сьогодні до складу агентства був обраний Руслан Рябошапка. Членами агентства раніше були призначені доцент Національної академії прокуратури Наталія Корчак і заступник глави Нацагентства з державної служби Олександр Скопич.

Таким чином НАЗК укомплектований чотирма членами з п'яти, що дає можливість почати роботу нацагентства.

На п'яту посаду оголошено конкурс в зв'язку з тим, що народний депутат Віктор Чумак відмовився працювати в агентстві.

Як відомо, в ніч на вівторок голосування в комісії було вперше заблоковане через розбіжності її членів щодо можливості призначення кандидата від РПР Руслана Рябошапки. У вівторок інший ключовий претендент Микола Хавронюк звинуватив членів комісії у проведенні виборів за особистими симпатіями, а не за професійними критеріями, і заявив, що не працюватиме в агенції, якщо не підтримають Рябошапку. У підсумку робота комісії і створення агенції опинилися в глухому куті.

У середу ще один кандидат у члени Національного агентства з питань запобігання корупції Тарас Гаталяк зняв свою кандидатуру та закликав публічно підтримати кандидатуру Руслана Рябошапки.

Зазначимо, що створення НАЗК лишається єдиною вимого для візової лібералізації з ЄС.

Президент Порошенко планував повідомити ЄС про дообрання мінімальної необхідної кількості (двох) членів НАЗК під час свого візиту до Брюсселя, що відбудеться 17 березня. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.