У Києві відзначають День Європи

Субота, 21 травня 2016, 13:57

21 та 22 травня у Києві проходить традиційне святкування Дня Європи.

Як передає УНІАН, в урочистій церемонії відкриття Дня Європи на Михайлівській площі у Києві взяли участь голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, мер Києва Віталій Кличко та інші.

"Україна обрала європейський напрямок свого розвитку багато років тому. Угода про асоціацію - результат переговорів, що розпочалися у 2008 році, - нині регулює відносини між Україною та Європейським Союзом і визначає шлях реформ. Україна зараз сплачує вкрай високу ціну... Але солідарність і підтримка демократичного світу мають допомогти Україні захистити свій суверенітет і територію, а також створити таку систему, яка дозволить повність використати потенціал найбільшого багатства України - її громадян", - заявив Томбінський.

Іванна Климпуш-Цинцадзе у своєму виступі нагадала про Героїв Небесної Сотні.

"Стоячи сьогодні на цьому місці, такому для нас усіх знаковому, святому місці, мене переповнюють дуже суперечливі почуття. Це, насамперед, почуття болю і втрати. Втрати тих, хто за наш з вами європейський вибір мусив піти у вічність на Майдані, пішов у вічність на сході. І далі ще продовжують лунати постріли з боку ворога", - сказала вона.

Своєю чергою заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль заявила, що українці не тільки поділяють європейські цінності, а вони їх відстоюють щодня "не тільки на дипломатичному фронті, а у прямому сенсі - на фронті".

"І це дуже важливо, оскільки жоден народ у Європейському Союзі ніколи не відстоював своє право бути в Європейському Союзі зі зброєю в руках", - наголосила Зеркаль.

З програмою Дня Європи можна ознайомитися на сайті  КМДА.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.