Євродепутат Пленкович нагородив українок-переможниць конкурсу BeEuropean

Четвер, 16 червня 2016, 17:49

Депутат Європарламенту Андрей Пленкович, політичний директор МЗС Олексій Макеєв та народний депутат Марія Іонова в четвер офіційно підбили підсумки конкурсу #BeEuropean.

Про це повідомляє кореспондент Європейської правди.

Переможцями конкурсу стали історії Світлани Патри та Анни Скороспєлової з Баришівки Київської області та Енергодару Запорізької області відповідно. Обидві дівчини отримали приз – поїздку до Брюсселя на запрошення Пленковича.

 Фото Радіо ЄС

Світлана Патра виграла конкурс з власною історією – вона розповіла, як важливо жити повноцінним життям, навіть якщо ти – людина з особливими потребами.

"Так сталося, що я є людиною, для якої навіть вийти з кімнати є неймовірною подією.

Тепер я зможу вийти не лише з кімнати, але й поїхати за межі країни. Я не могла повірити своєму щастю, коли дізналася про перемогу", - розповіла вона.

Попри важку генетичну хворобу, дівчина закінчила університет, працює журналістом та пише вірші та прозу.

  Фото Радіо ЄС

Заступник комітету з питань євроінтеграції Марія Іонова також долучилася до призового фонду для родини Світлани Патри, яка зараз збирає кошти на новий будинок.

Другим переможцем конкурсу стала Анна Скороспєлова з історією про колишнього безхатченка, який проводить екскурсії в Берліні:

"#‎BeEuropean – це поважати в людині людину за будь-яких обставин. Я була в Берліні на незвичайній екскурсії, яку вів колишній безхатченко на ім’я Дітер. Це була зустріч, яка перевертає свідомість...", - йдеться в її розповіді.

Поїздка переможниць до Брюсселя запланована на вересень поточного року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: