#BeEuropean: конкурс завершився. Хто став переможцем?

Середа, 15 червня 2016, 14:05

Ми підбиваємо підсумки проекту #BeEuropean, який протягом останніх двох місяців проводили Міністерство закордонних справ, Представництво Євросоюзу в Україні, сайт "Європейська правда" та "Радіо ЄС – Європейська станція".

Раніше ми вже оголосили ім’я першого переможця, ним стала Світлана Патра – дівчина, яка насолоджується життям попри всі перепони і хоче, щоби її приклад надихнув інших людей з особливими потребами досягати своїх цілей та самим будувати своє життя.

Тепер ми щиро вітаємо другого переможця нашої кампанії – Анну Скороспєлову. Її історія про колишнього безхатченка, який проводить екскурсії в Берліні, дивує та вражає:

"#‎BeEuropean – це поважати в людині людину за будь-яких обставин. Я була в Берліні на незвичайній екскурсії, яку вів колишній безхатченко на ім’я Дітер. Це була зустріч, яка перевертає свідомість...

В один прекрасний день Дітера побачив правоохоронець і запропонував пройти реабілітацію під наглядом соціального працівника. Дітер, звісно, погодився, він виконав низку складних умов, наприклад, ходив тричі на тиждень за кільканадцять кілометрів пішки, щоб поставити позначку, що він не "зірвався".

...Якщо опинився на вулиці через власну нерозсудливість, держава і суспільство не відвернуться і не вважатимуть тебе гіршим за інших. Європа дає можливість починати життя з чистого аркуша. В якій би халепі не опинився європеєць, якщо він прагне кращого життя, він його матиме", – йдеться в її історії.

Тепер Анна разом з першим переможцем, Світланою Патрою, відвідає Брюссель, побуває в Європейському парламенті та в Представництві України при ЄС.

Ми вдячні кожному, хто приєднався до нашої кампанії.

І хоча конкурс завершився, наше бажання бути європейцями лишається.

Ми закликаємо вас і надалі ділитися думками та враженнями про те, що означають ці два слова: "бути європейцем".

Друзі, #BeEuropean: посміхайтеся, допомагайте один одному, будьте толерантними, займайтеся спортом, бережіть довкілля, освоюйте сучасні технології та якісно виконуйте свою роботу – адже справжні зміни в країні починаються з кожного з нас! 

Ознайомитися з іншими дописами учасників проекту #BeEuropean, а також з публікаціями про те, що означає бути європейцем в різних країнах, можна на сторінці проекту.

Також усі дописи учасників зібрані на окремій сторінці в сервісі Storify

PS. Церемонія нагородження переможців інформаційної кампанії #BeEuropean відбудеться в четвер, 16 червня, об 11.30 на прес-поінті Верховної ради. Для тих, хто не має акредитаційної картки Верховної ради, акредитацію здійснює представництво ЄС в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: