ЄС та ПРООН розпочали проект реформування Ради

П'ятниця, 17 червня 2016, 10:22

Європейський Союз та Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) запустили проект реформування Верховної Ради на суму  1,3 млн євро.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Повідомляється, що презентація нового проекту ЄС/ПРООН "Рада Європи" відбулася за участю голови Верховної Ради Андрія Парубія, голови представництва ЄС в Україні Яна Томбінського та постійного представника ПРООН в Україні Нілу Уокера.

"Це дуже важливий проект, спрямований на підтримку української Верховної Ради, реформи внутрішньої структури і якості українського законодавства", - сказав Томбінський.

Він повідомив, що для реформування українського парламенту розроблений цілий комплекс рекомендацій місією Європейського парламенту за оцінкою потреб. Головно. Метою проекту його засновники називають сприяння підвищенню якості законодавчої роботи Ради та контроль за його здійсненням.

Пріоритетами проекту є посилення професійних здібностей співробітників секретаріату і апарату Ради для надання ефективних послуг парламенту і депутатам.

Томбінський також додав, що до роботи над цим проектом будуть залучені місцеві і міжнародні експерти.

Проект з бюджетом в 1,3 млн євро передбачає нову модель підготовки законопроектів, реструктуризацію та оптимізацію функціонування парламентських комітетів, спрощення процедури прийняття законопроекту, експертну підтримку, підтримку впровадження напрямів плану "Відкритий парламент", впровадження інструменту участі громадян в законодавчих процесах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: