Мінкульт Естонії не повідомляв Києву, що він не проти пропаганди про Донбас – документ

Документ
П'ятниця, 3 червня 2016, 20:31

У листі міністра культури Естонії Індрека Саара послу України Віктору Крижанівському не йшлося про відмову перешкодити показу на території Естонії пропагандистського фільму про Донбас.

Лист міністра є у розпорядженні "Європейської правди".

"Я хотів би подякувати вам за те, що привернули нашу увагу до фільму пані Реджінелли, про який ми до цього не знали. Ми взяли до уваги ваші занепокоєння" - йдеться у листі.

Принагідно міністр висловив задоволення чудовим рівнем естонсько-українських культурних відносин, що особливо підкреслює церемонія передачі Києву меча вікінгів 12 травня.

"Сподіваюся на таку ж співпрацю і в майбутньому" - заявив Індрек Саар.

 

Як повідомлялося, речниця міністерства культури Естонії Кай-Інес Нельсон також заявила: "Естонія як демократична правова держава поважає свободу слова як одну з основних свобод, за умови, що це не суперечить чинному законодавству і не є засобом розпалювання ворожнечі і насильства".

Низка естонських ЗМІ (Postimees, Delfi, що посилаються на коментар Нельсон агентству BNS) при цьому додали, що таким чином Естонія не має наміру перешкоджати показу фільму про Донбас на своїй території.

Посол України в Таллінні Віктор Крижанівський в кінці травня звернувся до естонської влади з письмовим проханням не допустити показу на території Естонії знятого італійським режисером Сарою Реджинеллі фільму "Часи Донбасу".

У листі на ім'я міністра культури Індрека Саара, копія якого була відправлена в Міністерство закордонних справ, посол повідомив про те, що італійський журналіст Сара Реджинеллі нелегально відвідала східну Україну, тимчасово контрольовану російською армією і проросійськими сепаратистами.

За підсумками поїздки був знятий фільм "Часи Донбасу".

"Цей фільм є частиною ідеологічної гібридної війни Російської Федерації. Він націлений на просування нелегальних сепаратистських угруповань у східній частині України і покликаний спростовувати російську військову агресію проти моєї країни", - написав Віктор Крижанівський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: