Естонія вирішила не забороняти показ пропагандистського фільму про Донбас

П'ятниця, 3 червня 2016, 17:52

Естонія не має наміру перешкоджати показу на своїй території фільму, знятого з точки зору сепаратистів Донбасу, попри прохання українського посла.

Про це заявив міністр культури Естонії Індрек Саар у відповідь на лист посла України Віктора Крижанівського, повідомляє Postimees.

"Естонія як демократична правова держава поважає свободу слова як одну з основних свобод, за умови, що це не суперечить чинному законодавству і не є засобом розпалювання ворожнечі і насильства", - розповів речник міністерства культури Естонії Кай-Інес Нельсон.

Посол України в Таллінні Віктор Крижанівський в кінці травня звернувся до естонської влади з письмовим проханням не допустити показу на території Естонії знятого італійським режисером Сарою Реджинеллі фільму "Часи Донбасу".

"Міністр культури Саар прийняв зміст листа посла Крижанівського до відома і подякував за передану інформацію. Міністр висловив при цьому впевненість, що двосторонні дружні зв'язки, засновані на конструктивному співробітництві, триватимуть і надалі", - зазначили в естонському відомстві.

У листі на ім'я міністра культури Індрека Саара, копія якого була відправлена в Міністерство закордонних справ, посол повідомив про те, що італійський журналіст Сара Реджинеллі нелегально відвідала східну Україну, тимчасово контрольовану російською армією і проросійськими сепаратистами.

За підсумками поїздки був знятий фільм "Часи Донбасу".

"Цей фільм є частиною ідеологічної гібридної війни Російської Федерації. Він націлений на просування нелегальних сепаратистських угруповань у східній частині України і покликаний спростовувати російську військову агресію проти моєї країни", - написав Віктор Крижанівський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.