Єврокомісія висунула повторні звинувачення проти Google

Четвер, 14 липня 2016, 13:46

Єврокомісія втретє направила звинувачення американській компанії Google, яку підозрюють у порушення правил конкуренції і зловживанні домінуючим становищем.

Про це повідомляє сайт Єврокомісії.

"Єврокомісія направила дві заяви про заперечення у Google. Комісія посилила свій попередній висновок про те, що Google зловживає своїм домінуючим становищем, для того, щоб шляхом надавати привілеї  власному інтернет-сервісу у порівнянні цін на сторінках результатів пошуку", - йдеться у повідомленні.

Окремо комісія також повідомила Google думку про те, що компанія зловживала своїм домінуючим становищем, штучно обмежуючи можливості третіх веб-сайтів для показу реклами від конкурентів Google.

"Google має багато інноваційних продуктів, але це не дає право заборонити іншим компаніям можливість конкурувати та впроваджувати інновації. Сьогодні ми ще більше посилили нашу справу, що Google необґрунтовано надає привілеї власному інтернет-сервісу. Це означає, що споживачі можуть не побачити найбільш релевантні результати пошукових запитів", - сказала єврокомісар Маргрете Вестагер.

Нагадаємо, у квітні 2015 року Єврокомісія висунула офіційні звинувачення проти американської корпорації Google у порушенні антимонопольних законів ЄС.

Як зазначається, компанія зловжила своїм домінуючим становищем на ринках для загального інтернет-пошуку послуг, системно надаючи перевагу та просуваючи власні товари.

Якщо Єврокомісія вирішить, що компанія Google порушила антимонопольні правила, компанію можуть оштрафувати на суму до 10% річного обороту, який у 2014 році склав $66 мільярдів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: