Єврокомісія оприлюднила офіційні звинувачення щодо Google

Середа, 15 квітня 2015, 13:59

Єврокомісія висунула офіційні звинувачення проти американської корпорації Google у порушенні антимонопольних законів ЄС.

Про це йдеться в офіційному повідомленні ЄК.

Як зазначається, компанія зловжила своїм домінуючим становищем на ринках для загального інтернет-пошуку послуг, системно надаючи перевагу та просуваючи власні товари.

"Комісія  дійшла попередньої думки, що така поведінка порушує антимонопольні правила ЄС, тому що це душить конкуренцію і завдає шкоди споживачам",  - говориться в повідомленні.

Окрім того, як повідомляється, було також розпочато антимонопольне розслідування проти створеної Google мобільної операційної системи Android.

Як зауважила єврокомісар з питань конкуренції Маргрет Вестагер, наразі у Google э можливість переконати Єврокомісію у зворотньому.

"Однак, якщо розслідування підтвердить наші побоювання,  Google може зіткнутися з правовими наслідками і повинен буде змінити спосіб, в який він веде бізнес в Європі",  - наголосила вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Єврокомісія ініціює судовий процес проти американської корпорації Google за звинуваченням у зловживанні домінуючим становищем на ринку інтернет-пошуку в Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.