Глава МВС Польщі звинувачує ЄС у теракті в Ніцці

П'ятниця, 15 липня 2016, 15:10

У теракті в Ніцці, що забрав життя 84 людей, винна європейська політика мультикультуралізму і політкоректність.

Про це заявив глава МВС Польщі Маріуш Блащак, повідомляє Gazeta Wyborcza.

"Не зроблено висновків з попередніх терактів у Парижі і Брюсселі. Пані Федеріка Могеріні (очільниця європейської дипломатії) заливається сльозами, коли підсвічується Ейфелева вежа, Ганна Гронкевич-Вальц (мер Варшави) відсвітлює Палац культури", - іронізує міністр.

"Це (теракти) є наслідком політики мультикультуралізму і політкоректності", - сказав Блащак.

При цьому він наголосив на тому, що "Польща не робитиме помилок Заходу" і звинуватив політичних опонентів у легкодухості, оскільки вони критикують нове антитерористичне законодавство.

"Що думають терористи, коли бачать сльози Федеріки Могеріні? Що думають, коли бачать, як закривають костели, а відкривають мечеті? Які роблять висновки? Папа Іван Павло ІІ ще у 80-х роках питав Францію: Франціє, що ти зробила зі своїм хрестом? Це наслідки. Ми солідарні в трагедії. Ми повинні протистояти кризі в ЄС. Але чим ЄС зараз займається замість того, щоб займатися тероризмом? Польщею?" - заявив Блащак.

Як повідомлялося, 14 липня у Ніцці після салюту з нагоди національного свята вантажівка в'їхала у натовп людей, що поверталися додому. Водій вантажівки також відкрив вогонь по людях.

Внаслідок атаки, яку французька влада назвала терактом, загинули 84 людини. Ще 60 отримали поранення, стан 18 людей критичний.

Серед загиблих є українець, ще двох українців поранено.

За свідченням очевидців, вантажівка на високій швидкості протягом 2 км їхала крізь натовп, перш ніж зупинилася.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.