Родичі терориста з Ніцци: Мохамед був завербований ІДІЛ

Понеділок, 18 липня 2016, 15:37

Дядько водія вантажівки, який вчинив теракт у Ніцці, що призвів до загибелі 84 осіб, розповів, що його племінника завербував рекрутер ІДІЛ з Алжиру.

Про це повідомляє Associated Press.

За даними видання французька влада наразі не підтверджує причетність алжирського рекрутера ІДІЛ до Мохамеда Лахуайедж-Бухлеля, заявивши, що розслідування триває.

Варто відзначити, що ІДІЛ вже взяла на себе відповідальність за теракт, проте за словами міністра внутрішніх справ Бернара Казнєва, слідчі не знайшли жодних ознак того, що Бухлель був пов'язаний з якоюсь організацією.

Дядько терориста з Ніцци, Садок Бухлель, сказав у коментарі агенції, що через сімейні проблеми Мохамед віддалився від своєї дружини і трьох дітей.

"Алжирські вербувальники знайшли в Мохамеді легку здобич", – відзначив він.

Швидка радикалізація Бухлеля, втім, спантеличує слідчих. Адже друзі і родина терориста повідомили, що він не був ортодоксальним мусульманином.

"Мохамед не молився, не ходив до мечеті та їв свинину", – розповів його дядько і зазначив, що не хоче, аби його племінник був похований у рідному місті Мсакен у Тунісі.

Як повідомлялося, 14 липня у Ніцці після салюту з нагоди національного свята вантажівка в'їхала у натовп людей, що поверталися додому. Водій вантажівки також відкрив вогонь по людях.

Внаслідок атаки, яку французька влада назвала терактом, загинули 84 людини. Ще 60 отримали поранення, стан 50 людей критичний.

За свідченням очевидців, вантажівка на високій швидкості протягом 2 км їхала крізь натовп, перш ніж зупинилася.

Агентство Associated Press оприлюднило відеозапис перестрілки поліцейських з терористом, під час якої його було ліквідовано.

Пізніше прокуратура Франції підтвердила, що теракт у Ніцці вчинив 31-річний Мохамед Лахуайедж-Бухлель, який мав подвійне громадянство Франції та Тунісу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.