Олланд готовий дати прем’єру Британії трохи часу для підготовки Brexit

П'ятниця, 22 липня 2016, 09:56

Президент Франції Франсуа Олланд закликав прем'єр-міністра Британії Терезу Мей швидко розпочати переговори щодо виходу країни з ЄС, але погодився, що їй потрібен час для того, щоб розпочати формальний процесс "розлучення".

Про це повідомляє Reuters.

На наступний день після того, як канцлер Німеччини Ангела Меркель також підтримала Мей у тому, щоб взяти певний час для підготовки переговрів цю позицію британського прем’єра підтримав і французький президент.

"Чим раніше, тим краще", сказав на Олланд, коли його запитали, коли Франція хотіла б побачити початок формальної процедури виходу.

"Не може бути жодного обговорення або попередніх переговорів... але може бути деяка підготовка до цих переговорів. Ми розуміємо, що ваш уряд, яке щойно сформований, потребує цього. Але знову ж таки -  чим раніше, тим краще, в загальних інтересах, "- зазначив Олланд.

Раніше у Берліні британський прем’єр-міністр Тереза Мей на спільній прес-конференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель заявила, що Велика Британія не починатиме офіційну процедуру щодо виходу з Євросоюзу в цьому році, оскільки необхідний час для вироблення переговорної стратегії.

Лідери ЄС раніше закликали Британію якомога раніше почати формальний процес виходу зі спільноти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: