Британія не починатиме процедуру виходу з ЄС в 2016 році - прем'єр

Середа, 20 липня 2016, 20:55

Велика Британія не починатиме офіційну процедуру щодо виходу з Євросоюзу в цьому році, оскільки необхідний час для вироблення переговорної стратегії.

Про це заявила у Берліні британський прем’єр-міністр Тереза Мей на спільній прес-конференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомляє ВВС.

За словами Мей, необхідно забезпечити "розумний і впорядкований відхід" Британії з ЄС. В той же час вона підкреслила, що Британія "не йде з Європи і хоче зберегти тісні економічні зв'язки".

"Ми беремо певний час, щоб визначити принципи і завдання, перш ніж ініціювати офіційний процес переговорів", - сказала вона.

Зазначимо, що офіційні переговори про Brexit будуть можливі тільки після того, як Британія активує статтю 50 Лісабонського договору, після чого запуститься механізм виходу з ЄС.

Як повідомлялося, раніше урядовий юрист заявив, що Британія не має наміру розпочинати процедуру виходу з ЄС до кінця 2016 року.

Раніше повідомлялося, що послідовний євроскептик Девід Девіс був призначений на посаду державного секретаря, що відповідатиме за вихід Британії з ЄС.

Він заявив, що Британія може офіційно вийти з ЄС приблизно наприкінці 2018 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: