З Єврокомісії потрібно зробити "справжній європейський уряд" - Шульц

Понеділок, 4 липня 2016, 09:59

Голова Європарламенту Мартін Шульц вважає, що Європейську комісію слід переформатувати задля створення на її базі "справжнього європейського уряду".

Про це він написав у статті для Frankfurter Allgemeine Zeitung.

На думку Шульца, такий крок має бути цілком логічним після того, як Brexit – рішення про вихід Великої Британії зі складу Євросоюзу, став реальністю.

Цей "європейський уряд має бути підконтрольний Європарламенту та ще одній палаті, що буде сформована з представників країн-членів ЄС", – відзначив Шульц.

Такий розподіл влади, який зрозумілий для всіх людей з країн ЄС, має "зробити політичну відповідальність на рівні ЄС прозорішою".

Шульц вважає, що встановлення такої форми управління в ЄС має нівелювати "невдоволення щодо принципів роботи ЄС з боку громадян". Якщо такого невдоволення не буде, що за логікою Шульца, більше не повториться ситуація, коли "його існування (ЄС) в принципі ставитимуть під сумнів".

"Навпаки, громадяни зможуть самі шляхом виборів замінювати один європейський уряд іншим", – додає Шульц.

Шульц висловив переконання в тому, що ЄС не має права втручатися в ті питання, які можуть бути вирішені на регіональному чи національному рівні.

"Євросоюзу слід зосередитися на тих питаннях, які європейські країни можуть подолати лише спільними зусиллями", – резюмував голова Європарламенту.

Раніше повідомлялося, президент Європейського парламенту Мартін Шульц прогнозує, що Brexit розпочнеться у вересні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.