Перевізники нелегальних мігрантів до ЄС освоюють новий маршрут

Субота, 20 серпня 2016, 15:52

Берегова охорона Греції затримала двох підозрюваних у нелегальному перевезенні мігрантів.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Човен з 38 нелегалами був затриманий неподалік від грецького острова Міконос, який розташований набагато західніше від звичного маршруту, що використовується біженцями та контрабандистами.

До туристичного острова Міконос човни з біженцями прибували вкрай рідко. Це може свідчити про те, що нелегальні перевізники мігрантів почали використовувати новий маршрут для переправлення людей до Європи - з Туреччини напряму до берегів Італії.

Про те, що контрабандисти можуть використовувати новий маршрут, може свідчити і аварія 19 серпня човна з біженцями біля берега острова Сапієнца, який знаходиться ще західніше - на південному сході від Пелопонеського півострова.

Раніше човни з біженцями, які відправлялись від берегів Туреччини, прямували до грецьких островів у східній частині Егейського моря - найкоротшим маршрутом для нелегалів.

До берегів Італії біженці переважно стали відпливати від берегів Лівії з весни 2016 року. Цей маршрут, який є більш небезпечним, ніж з Туреччини до Греції, набув великої популярності після досягнення угоди між Європейським Союзом та Туреччиною про реадмісію біженців, яка запрацювала у березні 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: