Керрі закликав РФ вплинути на Асада для доставки гуманітарної допомоги

Понеділок, 19 вересня 2016, 11:45

Державний секретар США Джон Керрі розкритикував дії Росії щодо невиконання угоди про припинення вогню у Сирії та закликав вплинути на президента Башара Асада для доставки гуманітарної допомоги в обложені урядовими військами райони країни.

Про це повідомляє CNN.

За словами Керрі, доставка конвоїв з гуманітарною допомогою в найбільш постраждалі райони Сирії блокується.

Він заявив, що саме уряд Асада, який воює з повстанцями, блокує доставку гуманітарної допомоги та продовжує насильство.

"Режим, в черговий раз, блокує її (доставку гуманітарної допомоги. – Ред.). Тому клієнт Росії, друг, якого підтримує Росія, є тим, хто створює найбільшу блокаду, що не дає можливості рухатися вперед", - сказав Керрі.

За словами Керрі, Росія повинна чинити тиск на Асада.

"Отже, дозвольте мені сказати чіткіше: Росія підписала угоду про припинення бойових дій. Асад заявив, що він буде притримуватися її. Йому треба зупинитися та дозволити підготуватися спільному центру, щоб Росія і США змогли скоординувати свої дії з метою уникнення таких жахливих подій, які відбулося вчора (17 вересня. - Ред.), про що ми знаємо та про що всі ми шкодуємо", - додав він.

Нагадаємо, літаки очолюваної США коаліції у суботу завдали авіаудару на сході Сирії поблизу аеропорту міста Дейр-ез-Зор, в результаті чого, за різними даними, загинули від 60 до 80 солдатів сирійських урядових військ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.