Коаліція завдала авіаударів по сирійським військам, РФ скликала Радбез ООН

Неділя, 18 вересня 2016, 10:22

Літаки очолюваної США коаліції у суботу завдали авіаудару на сході Сирії поблизу аеропорту міста Дейр-ез-Зор, в результаті чого, за різними даними, загинули від 60 до 80 солдатів сирійських урядових військ.

Пентагон заявив, що літаки коаліції виконували місію, яка мала на меті ураження сил "Ісламської держави".

"Напрям удару, на південь від Дейр-Ез-зор, знаходиться в районі, де коаліція завдавала ударів в минулому, і члени коаліції повідомляли російських партнерів про очікуваний авіа удар", - йдеться у заяві.

Однак, Міноборони РФ звинуватило міжнародну коаліцію у нанесенні навмисного удару по позиціях сирійської урядової армії. Одразу після цього РФ скликала термінове засідання Ради Безпеки ООН.

Представник США Саманта Пауер звинуватила Росію в лицемірстві і цинізмі, після чого постпред РФ в ООН Віталій Чуркін на знак протесту залишив засідання.

У Пентагоні повідомили, що на певний час припинили авіадуари проти ІДІЛ у Сирії після того, як росіяни заявили, що в Дейр-Ез-зор могли загинути сирійські військові.

"Сирія - це складні ситуації з різними військовими силами і повстанцями в безпосередній близькості, але коаліційні сили не навмисно завдали  удару по сирійському військовому підрозділу. Коаліція розгляне обставини цього удару, щоб зробити необхідні висновки", - заявили в Пентагоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: