Геращенко: спілкування президента ПАРЄ з "фашистами" РФ не пройшло марно

Понеділок, 10 жовтня 2016, 17:49

Президент ПАРЄ Педро Аграмонт у вступному виступі на осінній сесії проявив свою лояльність до російської сторони.

Про це заявила представник гуманітарної підгрупи, віце-спікер ВР Ірина Геращенко на своїй сторінці Facebook.

"Президент ПАРЄ П. Аграмонт у вступному виступі на осінній сесії навіть не намагається приховати, що часті поїздки в Москву далися взнаки. Він публічно бідкається, що відсутність Росії в ПАРЄ не йде на користь ані РФ, ані ПАРЄ, ані іншим 46 країнам - учасникам асамблеї", - написала вона.

"Судячи зі зміни риторики Аграмонта, його спілкування з російським фашиствуючим режимом, навпаки, шкодить репутації цього колись демократичного іспанця і не йде йому на корисить", - додала вона.

За її словами, він жодного разу "не вимовив такого слова як Донбас, навіть про відданість мінським угодам не говорив, а якось обтєкаємо підсумував про те, що "мета проведення діалогу між 47 країнами не повинна підривати наші цінності".

"І жодного слова, яка ж це країна порушила територіальну цілісність України і вкрала Крим. Соромно. І ми будемо протистояти спробам заговорити цінності РЄ і ПАРЄ. Не дамо забути європейським колегам, що РФ є країною, яка підтримує тероризм: в Сирії, на окупованому Донбасі, звідки збили М17. І як можна вести діалог з пособниками терористів. Питання не до Аграмонта, з ним все зрозуміло. А до Асамблеї", - написала вона.

Геращенко зазначила, що українська сторона звернулися до керівництва ЕНП, політичної групи, що делегувала Аграмонта на високу посаду, з проханням дати оцінку його позиції.

Як відомо, у понеділок президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт заявив, що асамблея має зробити необхідне для повернення до пленарної зали представників Росії, які залишили ПАРЄ через санкції.

Українська правда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.