В Іспанії поліція затримала двох вербувальників ІДІЛ

Вівторок, 11 жовтня 2016, 15:23

Іспанська поліція затримала двох чоловіків, яких підозрюють у поширенні джихадистської пропаганди та вербуванні до лав терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це повідомляє New Europe.

У заяві національної поліції вказується, що двоє підозрюваних марокканського походження, були затримані у вівторок у Північній Іспанії, один у місті Хіхон, інший в місті Сан-Себастьян.

Слідство встановило, що чоловіки були активними членами угруповання "Ісламська держава", інтенсивно розповсюджували інтернеті ісламістську пропаганду, поширювали відео ІДІЛ. Окрім того, стверджується, що вони працювали і в напрямку вербування бойовиків і поширювали заклики до атак на іновірців.

Поліція також повідомила про те, що починаючи з 2015 року у Іспанії були затримані 120 підозрюваних у приналежності до різноманітних джихадистських груп, окрім того, іспанські агенти допомогли заарештувати ще 30 в інших країнах.

Нагадаємо, наприкінці вересня, поліція Іспанії у співпраці з офісом кримінальних розслідувань Німеччини і бельгійською поліцією затримала 5 ймовірних членів джихадистської групи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.