У ФРН вимагають розслідувати смерть підозрюваного у тероризмі сирійця

Четвер, 13 жовтня 2016, 17:19

Міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр вважає за необхідне якомога швидше і ретельно розслідувати обставини смерті підозрюваного в тероризмі сирійця Джабера аль-Бакра у в'язниці Лейпцига.

Про це він заявив в ефірі суспільно-правового телеканалу ZDF, передає Deutsche Welle.

Аналіз помилок служб безпеки, що призвели до смерті сирійця, повинен бути "нещадним", вимагає де Мезьєр. Самогубство "ускладнить розслідування" обставин справи, упевнений міністр.

Джабера аль-Бакра, який отримав притулок у Німеччині, підозрюють у підготовці теракту в одному з берлінських аеропортів або на залізничному транспорті. У його квартирі поліція виявила півтора кілограма вибухівки.

Голова профспілки поліції ФРН Райнер Вендт також зажадав розслідувати обставини загибелі аль-Бакра. За його словами, є багато питань до контролю над камерою, в якій утримували підозрюваного. "Це жахливий інцидент, який тепер необхідно розслідувати", - заявив і віце-канцлер Німеччини Зігмар Габріель.

22-річний аль-Бакр був знайдений повішеним ввечері в середу, 12 жовтня, в тюремній камері. Підозрюваний повісився на власній сорочці, яку прив'язав до решітки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: