Польща обере шведські субмарини замість французьких - ЗМІ

Вівторок, 18 жовтня 2016, 12:01

Міністерство оборони Польщі, швидше за все, обере шведську компанію SAAB в якості виробника трьох підводних човнів для польського флоту, а не французьку DCNS.

Про це повідомляє Defense News.

Стосунки між Польщею і Францією погіршилися після рішення Варшави скасувати угоду на купівлю французьких вертольотів Caracal.

Раніше французи пропонували полякам три субмарини класу Scorpene, але, схоже, Варшава обере шведські А-26. Німецька компанія ThyssenKrupp, яка пропонує човни класу HDW, теж має низькі шанси на перемогу в тендері.

Угода оцінюється в суму до 10 млрд злотих ($2,6 млрд). Міністерство оборони Польщі планує замінити застарілі підводні човни класу Kobben, які повинні бути виведені з експлуатації до 2021 року.

Нагадаємо, польське Міністерство економічного розвитку вирішило припинити переговори щодо купівлі вертольотів компанії Airbus, які були обрані попереднім урядом.

Після рішення Варшави президент Франції Франсуа Олланд вирішив скасувати свій офіційний візит у Польщу, який був запланований на 13 жовтеня і Париж відкликав запрошення делегація польських високопосадовців на виставку Euronaval.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.