Airbus вимагатиме від Польщі компенсації за зрив угоди по вертольотах Caracal

Вівторок, 11 жовтня 2016, 15:21

Найбільша в Європі аерокосмічна група Airbus Group звинуватила польський уряд у зриві угоди щодо постачання 50 вертольотів Caracal і вимагає відшкодування.

Про це йдеться у відкритому листі генерального директора Airbus Group Тома Ендерса на адресу польського уряду, повідомляє Reuters.

"Жоден державний замовник ніколи так не поводив себе з нами, як це зробив цей уряд", - йдеться в заяві Ендерса.

"Спірні і суперечливі заяви польського уряду протягом закупівельних процедур створили враження безпрецедентної плутанини", - сказав він.

За його словам, Airbus дійсно хотів інвестувати в Польщу і допомогти у створенні у цій країні конкурентної авіаційної промисловості.

"Однак польський уряд грюкнув дверима перед нашим носом. Беремо це до уваги" - додав Ендерс.

Нагадаємо, міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич покладає провину за зрив переговорів щодо контракту на три мільярди євро на постачання до Польщі військових вертольотів Caracal на французьку авіабудівну компанію Airbus.

Лідер правлячої партії "Право і Справедливість" Ярослав Качинський заявив, що "вертольоти Caracal не зробили б прориву, якщо говорити про безпеку польської армії..."

Раніше повідомлялося, що президент Франції Франсуа Олланд скасував поїздку до Польщі на знак протесту у зв'язку з рішенням польського уряду відмовитися від домовленостей про купівлю 50 вертольотів Caracal на суму $3,5 млрд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.