Скандал у Данії: провідний євроскептик витрачав кошти з фондів ЄС

Четвер, 20 жовтня 2016, 15:06

Антимігрантська "Народна партія" Данії (DPP) опинилася в центрі скандалу через розтрати коштів з фондів ЄС, включаючи поїздку до Брюсселя, коли європейські інституції були закриті.

Про це повідомляє The Local.

Євродепутат Мортен Мессершмідт, один з самих ярих євроскептиків Данії, був виключений із керівництва популістські партії, після того, як погодився виплатити 500 тисяч крон (67 тисяч євро) з фондів ЄС.

"Це нехлюйство на дуже високому рівні", - заявив лідер партії Крістіан Тулесен Даль.

Гроші були використані для покриття витрат на двох конференціях ЄС, які виявилося, не відрізняються від звичайних літніх зустрічей партії, а також на навчальні поїздки до Брюсселя для працівників кампанії в святкові дні, коли інституції ЄС були закриті.

Данські ЗМІ відзначають, що скандал став відчутним ударом по політику, який допоміг євроскептикам DPP стати найбільшою партією з Данії на виборах в Європейський парламент 2014 року.

Європарламент раніше попросив DPP повернути 2,9 мільйона крон, витрачені на політичну агітацію. Партія у червні повернула 1,6 мільйона крон, заявивши, що не розпоряджається іншими коштами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: