Поляки найбільше довіряють президенту - опитування

П'ятниця, 28 жовтня 2016, 16:12

Президент Польщі Анджей Дуда незмінно залишається лідером рейтингу довіри поляків до політиків.

Про це йдеться у жовтневому дослідженні компанії CBOS, пердає Польське Радіо.

Про свою довіру до президента Анджея Дуди заявили 62% опитуваних (на 3 процентних пункти більше, ніж у вересні).

Друге місце зайняла прем’єрка Беата Шидло, якій довіряють 57% опитуваних громадян Польщі (аж на 7 процентних пунктів більше, ніж у попередньому дослідженні).

На третьому місці під оглядом суспільної довіри – Павел Кукіз, цьому політикові довіряють 47% опитаних (стільки ж, що й у серпні та вересні).

На більш віддалених позиціях – міністр юстиції Збігнєв Зьобро (44%) та лідер керівної партії польського уряду, Право і справедливість, Ярослав Качинський (37%).

У списку політиків, які найчастіше викликають недовіру, на першому місці міністр національної оборони Антоні Мацєревич – йому не довіряють 52% опитаних.

Лідер партії Право і справедливість Ярослав Качинський здобув у цьому рейтингу 49 % декларацій, лідер опозиційної партії Громадянська платформа Гжегож Схетина – 39%, міністр юстиції Збігнєв Зьобро – 37 відсотків.

Дослідження відбулося методом персональних інтерв’ю з використанням комп’ютерної технології 8–19 жовтня на репрезентивній групі 937 дорослих осіб.

Нагадаємо, минулого року дослідження компанії CBOS показало, що громадяни Польщі найбільше довіряють своєму президенту Анджею Дуді та прем'єр-міністру Еві Копач.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.