У Сербії попередили ймовірний замах на прем’єр-міністра

Неділя, 30 жовтня 2016, 16:22

Поліція Сербії виявила декілька ручних гранат, гранатомет і велику кількість боєприпасів для автомату і снайперської зброї неподалік від будинку прем’єр-міністра Александра Вучича.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Сербії Небойша Стефанович, передає видання Balkan Insight.

"Дуже турбує те, що зброя була захована на повороті, де автомобіль прем’єр-міністра знижує швидкість до мінімальної… Це ідеальна відстань, лише 50 метрів, для використання такої зброї" - сказав Стефанович.

За його словами, на час проведення слідства Вучича з родиною перевезли у безпечне місце.

Міністр закордонних справ Івіца Дачич закликав всі служби, відповідальні за безпеку прем'єр-міністра, продемонструвати додаткову пильність, з огляду "на зростаючий тиск на Сербію".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що  під час парламентських виборів у Чорногорії поліція країни заарештувала 20 сербів, яких підозрюють у плануванні політично мотивованих збройних нападів на державні установи країни та провокаціях.

Варто додати, що прем'єр Чорногорії Міло Джуканович після того, як подав у відставку, оголосив, що однією з причин відставки став вплив "іноземного фактору" при спробі захоплення парламенту, яку було відвернути спецслужбами.

При цьому він додав, що "влада Сербії має провести  розслідування щодо втручання Росії у її внутрішні справи".

Наприкінці жовтня видання Danas повідомило, що кілька громадян РФ були депортовані з Сербії за підозрою у причетності до терористичних акцій під час виборів у сусідній Чорногорії 16 жовтня. В РФ заперечили факт депортації, а прем’єр Сербії навіть не став коментувати цю інформацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.