У Грузії хочуть внести до Конституції заборону на одностатеві шлюби

Понеділок, 31 жовтня 2016, 13:13

Прем'єр Грузії Георгії Квірікашвілі, чия партія отримала конституційну більшість за результатами виборів в парламент, заявив, що виступає за відображення громадянського шлюбу у конституції як союзу чоловіка та жінки.

Про це повідомляє видання Грузия Online.

"Це питання напевно буде частиною того великого пакета, про який ми говоримо, це не буде терміново винесено на обговорення. Я, зрозуміло, прихильник того, щоб цивільний шлюб був відображений в конституції як союз жінки та чоловіка, і у жодному разі це не є дефініцією сім'ї, як це часто спотворювали. Я кажу, що цивільний шлюб повинні укладати лише жінка та чоловік. Це наша дуже чітко сформована думка"- заявив Георгій Квірікашвілі.

За словами прем'єр-міністра, він консультувався з багатьма європейськими колегами та експертами, які працюють у галузі прав людини, і за жодною міжнародною конвенцією це не є порушенням прав людини.

При цьому така норма вже є в цивільному кодексі Грузії.

На питання журналіста, для чого тоді потрібна тавтологія, Квірікашвілі відповів, що "для того, щоб було дуже складно змінити це".

"Ми є тією політичною силою, яка дотримується думки, що Європі потрібна така політична сила, в якій дуже чітко сформовані традиційні цінності. Ми самі є Європою", - зазначив глава уряду.

За його ж заявою, подібні норми є в конституціях різних країн.

При цьому прем'єр не бачить причин для зростання гомофобії в країні.

Як повідомлялося, правляча "Грузинська мрія" отримала конституційну більшість у парламенті за результатами двох турів виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.