Уряд Польщі не працює над зміною закону про аборти

Вівторок, 4 жовтня 2016, 19:05

Уряд Польщі не працює над зміною закону про аборти, незважаючи на те, що до парламенту надійшли громадські проекти відносно цього питання.

Про це заявила прем'єр Польщі Беата Шидло, повідомляє Польське Радіо.

Шидло повідомила, що до парламенту надійшли громадські проекти відносно цього питання і що було відхилено проект, який лібералізував нинішнє вирішення щодо цього закону.

Вона зазначила, що в справі законодавства, яке стосується допустимості абортів, щораз більше негативних емоцій, а це – негативне явище.

"Відповідальністю всіх публічних осіб, зокрема політиків, є охолоджувати ці емоції. Це дуже серйозні і дуже складні дебати. Ми повинні вшанувати різні оцінки, вислухати різні голоси, але це мусить відбутися у спокійних дебатах", - сказала Шидло.

Прем'єр повідомила, що вона викликала на розмову очільника МЗС Вітольда Ващиковського, який назвав маніфестації, що відбулися у понеділок, "глумом над дуже важливою подією".

Проте речниця партії "Право і справедливість" Беата Мазурек назвала цю заяву думкою самого міністра, а не його політичного угруповання.

За її словами, вчорашні маніфестації були важливим суспільним явищем.

Нагадаємо, у Польщі відбувся загальнонаціональний страйк жінок в рамках так званого "Чорного протесту" проти можливої повної заборони і криміналізації абортів.

Детальніше про можливу заборону абортів у Польщі - у статті на Європейській правді "Святіші за Папу: до чого приведе Польщу повна заборона та криміналізація абортів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: