Огляд росЗМІ: Європа "хворіє на русофобію", тому росіянам краще бути вдома

фото
Четвер, 3 листопада 2016, 12:52

Росіянам краще залишатися в Росії, бо в Данії їдять немиті овочі, а вся Європа страждає на русофобію – саме такі основні меседжи зараз прослідковуються у повідомленнях прокремлівських ЗМІ.

Про це йдеться у черговому огляді трендів у прокремлівських ЗМІ DisinformationDigest.

Цього разу огляд, в основному, присвячений тому, яким чином перекладає публікації в іноземних видання російський інформаційний портал ИноСМИ, що є частиною російської державної медіагрупи "Росія Сьогодні".

Так, вивчення матеріалів, які перекладає ресурс для російського споживача виявило, що в значній мірі матеріали, які відбираються для публікації на ИноСМИ є такими, які дають схвальну оцінку політиці Росії. Не гребують в ИноСМИ такими методами, як "неточність перекладу", а також інші "політично зручні замовчування, перекручування та зміни".

В якості прикладу наводиться переклад коментаря Федеріки Могеріні перед засіданням Європейської Ради.

Так, фраза Могеріні про те, що "підхід, заснований на балансі між твердістю позиції і готовністю до діалогу [англ.: "firmness"], який ми з міністрами закордонних справ розробили і який я представлю, стане підходом, який збереже нашу єдність" були замінені на таку: "підхід, який я підготувала для міністрів закордонних справ і який я представлю, заснований на балансі між чесністю і діалогом і буде підтримувати необхідну нам єдність в Євросоюзі".

В якості прикладу відверто провокаційного повідомлення наводиться приклад "твітт" в аккаунті посольства РФ у Британії, на якому європейці представлені у вигляді боягузливих свинок, які живуть під прапором, який асоціюється ЛГБТ-спільнотою на тлі потужного російського ведмедя, на футболці якого прописані цінності, які вказують на високу духовність росіян на противагу матеріальним цінностям Європи.

 

Іншим прикладом яскравої ілюстрації того, чому "росіянам краще жити в Росії" є однойменна стаття росіянки, яка емігрувала до Данії і написала про те, що "діти в Данії п'ють воду з калюж на вулиці, і взагалі, стиль життя в Данії негігієнічний і небезпечний для здоров'я".

Насамкінець наводиться інформація німецької служби інформаційного агентства "Sputnik", яка абсолютний мінімум тривалості життя російських чоловіків у порівнянні з показниками у 46 країнах Європи і Центральної Азії, пояснює не проблемами, пов'язаними з алкоголізмом і курінням, але ще й тим, що росіяни "воліють умирати молодими".

При цьому на підтвердження наводяться дані опитування, проведеного авторитетним "Левада-центром": 68% респондентів не хотіли б жити вічно".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: