Огляд роспропаганди: в Європі легалізують педофілію і зоофілію, а українці – це просто росіяни

Фото
Четвер, 9 червня 2016, 16:34

Протягом останнього тижня головними темами російських пропагандистів стали "природні кордони" "русского мира", які потрібно відновити, а також розпуста, гріховність європейців і агресивність НАТО.

Про це йдеться у черговому огляді DisinfoReview.

Прокремлівські ЗМІ і надалі приділяють першорядну увагу майбутньому саміту НАТО, який відбудеться в липні у Варшаві.

У цьому контексті  російські пропагандисти розповсюджували тези про "неіснуючу російську загрозу" і вказували на те, що навчання НАТО на сході Європи є справжньою загрозою для стабільності в регіоні.

Це при тому, що Росія протягом останніх двох років проводить набагато більше навчань ніж країни НАТО і ці навчання значно масштабніші.

 

При цьому вони скромно "замовчували" присутність російських військ на сході України.

Також вкотре була піднята теза про "штучність" білоруського народу, який начебто був створений за часів СРСР, і теза про те, що українці – це просто росіяни, яких потрібно разом з Молдовою, Грузією та Осетією повернути до відновленого "русского мира".

 

А державний канал РЕН ТВ просто назвав усіх західних сусідів Росії "русофобськими країнами".

Темою для роспропагандистів був також і "підйом нацистів" у Німеччині, який вони примудряються повʼязувати з політикою Ангели Меркель щодо мігрантів. В цій же статті на Pravda.ru автор пише про те, що Європа збирається легалізувати педофілію в найближчому майбутньому. А в програмі на державному каналі РЕН ТВ "журналісти" пішли далі: за словами ведучого Ігоря Прокопенка, європейці скоро будуть одружуватися з собаками, свинями і крокодилами.

Російські пропагандисти не соромляться використовувати і "перевірені" теми. Так, у статті на "Комерсанті" знову можна було знайти тези про те, що ВІЛ і СНІД є однією зі складових інформаційної війни, яку Захід проводить проти Росії. Ця деза перекликається з кампанією дезінформації, яку розгорнуло КДБ у 80-х роках минулого століття про те, що ВІЛ/СНІД був створений у США в рамках розробки біологічної зброї.

Як зазвичай, тема України була серед головних. Цього разу сепаратистський канал в YouTube розповів про те, що бійці батальйону "Айдар" згвалтували 12 дітей-сиріт два роки тому, а в шоу Петра Толстого ми почули, що президент України Петро Порошенко особисто санкціонував вбивства дітей на Донбасі. Теми не нові, і стали черговою реінкарнацією "розіпʼятого хлопчика у Словʼянську" та "згвалтованої дівчинки російського походження" у Берліні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.