У Голландії планують заборонити велосипедистам користуватися мобільними

Понеділок, 12 грудня 2016, 12:30

Міністр інфраструктури Нідерландів Мелані Шульц Ван Хаген працює над законом, яким передбачається встановлення заборони говорити по телефону під час керування велосипедом.

Про це повідомляє NU з посиланням на інформацію прес-служби відомства.

Видання відзначає, що наразі під час руху на велосипеді дозволяється говорити по телефону, тоді як під час управління авто телефонні розмови заборонені.

Варто також відзначити, що минулого року міністр Шульц була проти заборони користування мобільним  телефоном під час руху на велосипеді, проте цього . року вона вирішила все-таки розглянути заборону.

Пов’язано це, насамперед з тим, що користування мобільними гаджетами під часу рух на велосипеді стає причиною великої кількості аварій.

У відомстві підрахували, що у 2014 році, що смартфон став причиною  9% велосипедних аварій. Серед молодих людей у віці від 12 до 34 років, це відсоток вдвічі більше.

Видання також відзначає, що з проханням про таку заборону до міністерства звернулися експерти. Вони вважають, що увімкнений сенсорний екран становить найбільшу загрозу безпеці руху.  Тому Шульц також хоче заборонити використання смартфонів на спеціальному тримачі на кермі.

Наразі невідомо, який штраф буде для людей, які порушують заборону.

У міністерстві також відзначили, що протягом минулого року кількість ДТП в країні збільшилася н 3%, до 21 300 випадків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: