У Варшаві відбулася демонстрація на підтримку влади: "Алілуя і вперед!"

Понеділок, 19 грудня 2016, 07:45

В неділю, 18 грудня, перед палацом президента Польщі відбулася демонстрація прихильників політики нинішньої правлячої партії "Право і Справедливість".

Про це повідомляє TVN24.

Повідомляється, що демонстранти тримали плакати і біло-червоні прапори. За словами організаторів, маніфестація була організована на захист демократії.

"Це демонстрація прихильників уряду, "Права і Справедливості", а також парламентської більшості. Учасники акції вважають, що дії опозиції і блокування залу засідань в Сеймі це хамство, провокація" – з такими гаслами вийшли демонстранти, передав кореспондент видання з місця події.

Демонстранти тримали біло-червоні національні прапори та плакати з гаслами: "Захисти демократію від опозиції", "Собаки гавкають, а караван йде далі. Не гальмуйте. Алілуя і вперед!", "Польща вільна та демократична!!!".

Як відомо, правляча партія Польщі "Право і Справедливість" заявила про намір створити при Сеймі Медійний центр, який стане ключовим місцем взаємодії політиків і журналістів. Нинішня влада планує обмежити журналістам доступ до будівлі Сейму лише першим поверхом. 

Такі плани викликали масові протести журналістів та опозиції, які тривають вже протягом двох днів, і, за інформацією організаторів акцій, триватимуть до вівторка, коли опозиція вимагає провести засідання заблокованого наразі парламенту і провести обговорення держбюджету.

Як відомо, в ніч на суботу під будівлею Сейму зібралися понад дві тисячі протестувальників, які заблокували виходи з парламенту. Однак поліція їх відтіснила, і депутати правлячої партії змогли залишити Сейм.

Напередодні пізно ввечері, президент Польщі зустрівся з лідером опозиційної "Громадянської платформи" Гжегожем Схетиною, який заявив, що маршалек польського Сейму Марек Кухцінський має піти у відставку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.