Меркель підтримує повторне обрання Туска президентом Євроради – ЗМІ

Середа, 1 лютого 2017, 14:24

Канцлер Німеччини Ангела Меркель підтримує переобрання Дональда Туска на посаду президента Європейської ради, що мають відбутися у цьому році.

Про це з посиланням на власні джерела в оточенні Меркель, повідомляє Польське радіо.

За інформацією співрозмовника видання, відповідну позицію Меркель збирається озвучити на своїх зустрічах з вищим керівництвом Польщі під час свого майбутнього візиту до Варшави, який запланований на 7 лютого.

Як відомо, нинішнє керівництво Польщі неодноразово критикувало Туска, чий 30-місячний термін на посаді голови Європейської Ради спливає 31 травня 2017 року, за поганий захист інтересів Польщі, і вже заявило, що не буде підтримувати переобрання Туска.

"Німецький політик (з оточення Меркель. – Ред.)заявив, що було б простіше продовжити термін Туска на посаді голови Європейської Ради, ніж шукати нового кандидата", – відзначає Польське радіо.

Раніше повідомлялося, що глава правлячої партії Польщі Ярослав Качиньський заявив, що Дональд Туск не повинен бути обраний на другий термін на посаду голови Європейської ради.

Мандат Туска, який був обраний на посаду на 2,5 роки, закінчується в кінці травня 2017 року.

Втім, попри заяву Качинського, уряд Польщі навряд чи зможе завадити Туску знову зайняти посаду, оскільки більшість лідерів ЄС, ймовірно, підтримає його кандидатуру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.