Макрон заявив, що буде жорстким у переговорах щодо Brexit

Вівторок, 14 лютого 2017, 11:04

Незалежний кандидат у президенти Франції Еммануель Макрон заявив, що буде непохитним парламентером на переговорах про вихід Британії з Європейського Союзу, в разі перемоги на виборах.

Про це він заявив в інтерв'ю британському каналу 4 News, передає Bloomberg.

"Я буду дуже жорстким щодо цього, тому що ми повинні зберегти решту Європейського Союзу", - заявив він.

"Не йдеться про покарання, але треба бути послідовним щодо такого рішення. У вас не буде паспорта і ви не отримаєте доступу до єдиного ринку, коли ви вирішили залишити (ЄС - Ред.)", - сказав він.

Видання зазначає, що його зауваження в цілому збігаються з думкою більшості провідних французьких політиків, які сприяють зміцненню європейських зв'язків.

Основний виняток у цьому - Марін Ле Пен, яка закликає Францію відмовитися від євро і повернутися до французького франка.

"Якщо вона хоче впровадити те, що пропонує щодо ЄС, каже, що залишить (блок - Ред.) - то вона вб'є єдиний ринок", - заявив Макрон.

Раніше повідомлялося, що незалежний кандидат у президенти Франції Еммануель Макрон переможе лідера "Національного фронту" Марін Ле Пен у другому турі виборів.

Нагадаємо, у Європейському Союзі планують вимагати від Великої Британії 57 млрд євро ($60 млрд) у рамках переговорів про вихід країни зі складу блоку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: