Орбан на конференції консерваторів: "Повернімо Європі велич! Уперед, Дональд Трамп!"

Новини — Четвер, 25 квітня 2024, 22:56

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у промові на відкритті Конференції консервативної політичної дії (CPAC) в Будапешті закликав праві сили об’єднатись для перемоги над "ліберальним світовим духом" і висловив підтримку експрезиденту США Дональду Трампу на тлі його судів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на АР.

Орбан поскаржився учасникам CPAC, що консерватори по всьому Заходу – зокрема він сам і Трамп – перебувають під атакою "гегемоністського ліберального порядку". Але вибори в ЄС і США цього року, за його словами, стануть шансом для початку "ери суверенітету".

"Світовий порядок змінюється, і ми повинні довести нашу справу до тріумфу в розпал цих змін. Прогресивні ліберали відчувають небезпеку. Заміна цієї епохи означає заміну їх самих", – сказав угорський прем’єр.

Реклама:
Вілдерс виступить на консервативному заході в Угорщині, куди не пустять журналістів із Нідерландів

Він прямо підтримав Дональда Трампа у зв’яку з кримінальною справою проти нього в суді Нью-Йорка, заявивши, що проти нього "використовують як зброю державні інституції".

"Повернімо Америці велич, повернімо велич Європі! Уперед, Дональд Трамп, уперед, європейські сувереністи! Осідлаймо коней, вдягнемо обладунки, вирушимо на поле бою і почнімо передвиборчу битву!" – закликав він.

CPAC – це абревіатура Конференції консервативної політичної дії, яка розпочала свою діяльність ще у 1974 році. В останні роки вона також приваблювала представників ультраправих, націоналістичних і расистських рухів.

Будапешт уже втретє прийматиме конференцію. Її прем’єр Віктор Орбан на заході 2022 року назвав Угорщину "бастіоном консервативних християнських цінностей в Європі" і закликав американських консерваторів перемогти "домінування прогресивних лібералів у суспільному житті".

Читайте також: Сімейні цінності Трампа і Орбана. Все про "план щодо України" та візит угорського лідера до США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: