ЄС хоче, щоб Британія виплачувала мільярди до 2023 року

Вівторок, 21 лютого 2017, 09:32

Європейська комісія хоче, щоб Велика Британія робила внесок у проекти ЄС протягом чотирьох років після того, як буде підписано угоду щодо Brexit, а останні виплати триватимуть до кінця 2023 року.

Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на дипломатичне джерело в ЄС, знайоме з ситуацією.

Цей план є частиною вимог Євросоюзу стосовно того, що Британія сплатить 60 млрд євро в рамках "законопроекту про її вихід з ЄС", щоб отримати угоду, яка регламентуватиме майбутні торговельні відносини.

Припущення про те, що Британія повинна доплатити чергові внески до 2023 року, було прийнято раніше цього ж місяця на засіданні між Мішелем Барньє, головним парламентером Єврокомісії щодо Brexit, та високопоставленими чиновниками з інших 27 країн-членів ЄС.

Мета таких платежів - допомогти згладити втрату в бюджеті ЄС на суму 10 млрд євро на рік, після того як Британія залишить блок.

"Комісія хоче, щоб Британія сплатила додаткові внески з дня виходу з ЄС у 2019 році аж до 2023 року, коли фінансові вимоги семирічного бюджетного циклу Євросоюзу є найбільшими", - сказало дипломатичне джерело в ЄС, знайоме з ситуацією.

Раніше повідомлялося, що у Євросоюзі планують вимагати від Великої Британії 57 млрд євро ($60 млрд) у рамках переговорів про вихід країни зі складу блоку.

Нагадаємо, у січні прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей під час свого виступу в Лондоні, в якому розповідала про пріоритети британського уряду під час Brexit, заявляла, що завершується період, коли Британія кожного року робила величезні внески до бюджету ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.