У Словаччині зросла кількість українських компаній, відкривають для посвідки на проживання

інфографіка
Четвер, 20 квітня 2017, 17:34

У Словаччині значно зросла кількість компаній, заснованих українцями. За останні шість років їх було відкрито 1324 компанії і це більше ніж за попередні 20 років.

Про це повідомляє видання Trend.

Однак причиною зростання є не бізнес і розробка бізнес-планів у Словаччині. Ключовою мотивацією є бажання отримати в країні-члені Європейського союзу тимчасову посвідку на проживання та можливість працювати.

 

"Більшість з цих компаній створені тільки для отримання прописки, реально мало хто з них веде свій бізнес", - каже Ольга Басо з України, яка управляє рахунками кількох українських компаній.

Її слова підтверджують фінансові статистичні дані. Більшість компаній, молодше п'яти років та з іноземним капіталом, в минулому році показали прибуток в "чарівній зоні" 12-13 тисяч євро.

Іноземці з третіх країн для отримання тимчасової посвідки на проживання з метою бізнесу мають довести, що компанія досягла прибутку після сплати податків у розмірі 60 прожиткових мінімумів. У минулому році і за рік до того це було еквівалентно 11886 євро.

В минулому році прибуток в діапазоні від 12 до 13 тисяч євро показали майже 250 компаній з іноземним капіталом. З них близько ста були відкриті представниками з України, а решта з різних країн, наприклад, з Росії, Білорусії, Казахстану або Ірану. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.