Порошенко: повернемо російські сайти, щойно останній солдат РФ залишить Україну

Середа, 17 травня 2017, 16:06

Президент Петро Порошенко вважає правильним рішення про накладення санкцій на російські IT-компанії.

Про це він заявив у Страсбурзі, на спільній прес-конференції з президентом Європарламенту Антоніо Таяні після підписання рішення про безвізовий режим для України.

"Три роки Україна живе в умовах війни та агресії  Російської Федерації проти України. Важлива частина цієї війни – це гібридна війна, яку проводять проти України інформаційні війська РФ. Величезні кошти викидуються на те, щоби дестабілізувати Україну", - пояснив президент.

Він також висловив упевненість у тому, що протести щодо даного рішення у суспільстві з часом зникнуть, та порівняв його із забороною російських телеканалів.

"Така сама була дискусія, коли ми заборонили російські телеканали. Час довів, що ми все робили правильно", - пояснив президент.

Порошенко також заявив, що вважає за необхідне зберігати дані санкції до завершення російської агресії проти України.

"Відразу після завершення російської агресії, коли останній російський солдат покине територію Україну, ми будемо готові до перегляду цього рішення, щоби привести його у відповідність до ситуації", - зазначив президент.

Як відомо, 16 травня президент підписав указ, який ґрунтується на рішенні РНБО та накладає санкції на низку російських IT-компаній, в тому числі розробників програмного забезпечення. Також цей указ зобов’язує всіх провайдерів заблокувати доступ до низки російських інтернет-сервісів, включаючи "Яндекс", "Вконтакте", "Одноклассники".

Про реакцію Заходу на цей крок Києва читайте в матеріалі "Свобода слова чи безпека: як розділилася Європа щодо заборони соцмереж та "Яндексу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.