Британські партії призупиняють передвиборчі заходи через вибух у Манчестері

Вівторок, 23 травня 2017, 08:28

Лідери британських партій домовились призупинити всі заходи у рамках передвиборчої кампанії у зв’язку з вибухом у Манчестері.

Про це повідомляє The Guardian.

Першою про призупинення кампанії оголосила прем’єр-міністр та лідер Консервативної партії Тереза Мей. У вівторок вранці вона візьме участь у засіданні надзвичайного урядового комітету COBRA.

Всі заходи, пов’язані з виборчою кампанією, скасував лідер ліберальних демократів Тім Фаррон. Він також висловив співчуття жертвам та усім, хто постраждав від вибуху.

Шотландська національна партія мала оприлюднити у вівторок свій передвиборчий маніфест, однак вирішила перенести подію.

"Уряд Шотландії співпрацює з шотландською поліцією та урядом Великої Британії, щоб забезпечити повне розуміння ситуації, що розвивається", - заявила лідер Шотландської національної партії Нікола Стерджен.

Лідер британської опозиції Джеремі Корбін підтвердив, що лейбористи теж призупиняють свою передвиборчу кампанію.

"Я поговорив з прем’єр-міністром та ми домовилися, що усі національні кампанії перед загальними виборами будуть призупинені до подальшого повідомлення", - сказав Корбін.

Нагадаємо, ввечері 22 травня на найбільшій арені Великої Британії у Манчестері під час концерту пролунав вибух, внаслідок якого, за даними поліції, загинули 19 осіб та 50 отримали поранення, інцидент попередньо розглядають як терористичний акт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.