Представником ОБСЄ з питань свободи ЗМІ стане колишній троцькіст Арлем Дезір

Середа, 12 липня 2017, 13:19

Новим представником ОБСЄ з питань свободи ЗМІ стане колишній держсекретар Франції у європейських справах та чинний євродепутат від Соціалістичної партії Арлем Дезір, який у минулому був активним троцькістом та був засуджений за зловживання державними активами.

Його кандидатуру напередодні погодили на неформальній міністерській зустрічі ОБСЄ.

Дезір замінить на посту боснійку Дуню Міятович, заміну якої блокувала Росія.

У студентські роки Дезір був активістом організації JCR – молодіжного крила французької троцькістської організації "Революційна комуністична ліга". Як повідомляє французька Wikipedia,на початку 80-их він приєднався до студентської організації "Національний союз студентів Франції", до якої належали здебільшого ліві рухи.

Дезір був близьким із Жульєном Дреєм, соратником колишнього президента Франції Олланда. Разом вони були учасниками аналітичного центру соціалістів Socialist Question, заснованого троцькістами, які сьогодні складають ліве крило французької Соціалістичної партії.

Впродовж восьми років Дезір був президентом організації "SOS-расизм", яка позиціонувала себе антирасистською.

Звинувачений у зловживанні державними активами, у 1998 році Арлем Дезір був засуджений до півторарічного умовного покарання та штрафу у розмірі 30 тисяч франків.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.