Представник ЄК: в Україні іде боротьба між „корисливими інтересами" і реформаторськими силами

Середа, 2 серпня 2017, 17:31

В Україні точиться щоденна боротьба між "корисливими інтересами" і реформаторськими силами, і для перемоги останніх необхідні консенсус і тісна робота між усіма гілками влади.

Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заявив керівник групи підтримки України в Єврокомісії Пітер Вагнер.

"Реформи в більшості галузей зазнають впливу "корисливих інтересів", що намагаються уповільнити прогрес. "Корисливі інтереси", за своєю природою, проявляються у всіх гілках влади. Було б важко виділити одну організацію або одну установу, особливо схильну до цього", - висловив думку керівник груп підтримки України в ЄК.

За його словами, Євросоюз у підтримці реформ в Україні особливу увагу приділяє масштабній боротьбі з корупцією через її наскрізний характер.

"Ми постійно наголошуємо: інтенсивна робота на антикорупційному фронті не має сповільнюватися. Тут ще багато що належить зробити", - сказав Вагнер.

Євросоюз дуже уважно відстежує ситуацію в цій сфері. За словами Вагнера, ЄС в останні кілька тижнів дав чітко зрозуміти, що не вважає доречним поширення е-декларування на неурядові громадські організації.

Також ЄС надає великого значення прозорому та відкритому номінаційному процесу з відбору аудитора НАБУ.

Він додав, що вкрай важливо, щоб Україна невідкладно створила судовий орган, відповідальний за боротьбу з корупцією.

 "Необхідно, щоб цей орган мав належні повноваження і ресурси для боротьби з корупцією, а відбір спеціалізованих антикорупційних суддів відбувався відкрито і прозоро", - наголосив керівник групи підтримки України в ЄК.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: