Естонія пояснила, чому відмовила в акредитації журналістам з РФ на захід ЄС

Середа, 30 серпня 2017, 13:28

Естонське головування у Раді ЄС заявило, що має право відмовляти в акредитації російським журналістів у разі наявності щодо них підозр у підривній діяльності.

Про це повідомляє Euobserver.

"Естонія залишає за собою право не акредитувати або розглядати як засоби масової інформації такі канали (ті, що належать до групи "Россия сегодня". - Ред.), чиї редакції не є незалежними, які не дотримуються належної публіцистичної практики", - заявили в естонському головуванні.

Естонська сторона пояснила, що відмовила в акредитації трьом російським журналістам на зустріч глава МЗС країн ЄС у вересні через те, що вони "сприяють ворожим підривним діям та пропаганді під прикриттям свободи преси".

При цьому цей принцип застосовується під час усіх заходів, запланованих протягом шестимісячного головування Естонії в Раді ЄС. При цьому речниця естонського головування Пірет Сіман відмовилась уточнити, чи "Россию сегодня" виключать з усіх заходів ЄС до кінця року (саме тоді закінчується головування Естонії в Раді ЄС).

Як повідомлялося, естонське головування в Раді ЄС відхилило три запити на акредитацію від російського державного інформагентства "Россия сегодня" для висвітлення неформальної зустрічі міністрів закордонних справ у Таллінні, яка відбудеться 7-8 вересня.

Європейська федерація журналістів спільно з Міжнародною федерацією журналістів засудили цей крок і попросили Раду Європи відреагувати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.