Незаконно депортований афганець повернувся назад до Британії

Понеділок, 18 вересня 2017, 19:46

Шукач притулку Самім Бігзад повернувся до Британії з Афганістану після того, як британські суди змусили Міністерство внутрішніх справ країни повернути його назад.

Про це повідомляє The Guardian.

23-річний Самім Бігзад повернувся назад до Великої Британії в неділю ввечері після юридичної битви, під час якої судді заявили про незаконне рішення щодо депортації.

Адвокат шукача притулку заявив, що Міністерство внутрішніх справ Британії проігнорувало розпорядження судді Високого суду про те, щоб не відправляти його в Кабул.

Повідомляється, що Міністерство внутрішніх справ країни насильно депортувало Біздага з Британії до Афганістану на початку минулого тижня.

Шукач притулку побоюється за своє життя в разі повернення на батьківщину, звідки він втік два роки тому після погроз талібів обезголовити його.

Раніше повідомлялося, що депортація молодого афганця, якому британський уряд відмовив у наданні притулку, не відбулася після того, як пілот літака Turkish Airlines відмовився злетіти.

Повідомляється, що пілот літака відмовився летіти, коли почув плач та крики молодого афганця, якого троє охоронців супроводжували на борт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.