У Швеції невідомі напали на учасників протесту проти депортацій мігрантів

Середа, 9 серпня 2017, 10:15

У Стокгольмі група молодих людей напала на учасників сидячого протесту проти депортацій шукачів притулку до Афганістану.

Про це повідомляє The Local.se.

В акції протесту брали участь в основному молоді шукачі притулку, які прибули до Швеції без супроводу дорослих біженців. Напад на протестувальників стався близько 20.00, коли в групу людей кинули запаленою димовою шашкою.

В результаті троє людей отримали незначні ушкодження.

Очевидці повідомили шведським ЗМІ, що нападники належали до правоекстремістського угруповання Nordisk ungdom ("Північна молодь"), у поліції цю інформацію не підтверджують.

"Ми посилили заходи безпеки і будемо утримувати їх принаймні протягом дня. Потім будуть прийматися нові рішення", - повідомили в поліції.

Протести молодих мігрантів проти депортації шукачів притулку до Афганістану біля парламенту Швеції почалися у понеділок. 

У 2015 році 23 тисячі неповнолітніх, які прибули з Афганістану без супроводу дорослих, подали заявку на отримання притулку в Швеції.

Минулого року міграційне агентство обробило 12 168 афганських заяв про надання статусу біженця, з яких 4152 були відхилені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: