Український закон про освіту суперечить міжнародним конвенціям – угорський міністр

Вівторок, 26 вересня 2017, 14:18

Український закон про освіту суперечить багатьом міжнародним конвенціям і зобов’язанням, які Україна взяла на себе щодо європейських держав.

Про це йдеться у заяві міністра людських ресурсів Угорщини Золтана Балога на сайті уряду.

Балог зазначив, що закон суперечить в тому числі зобов’язанням України щодо забезпечення навчання та рідною мовою на всіх рівнях освіти.

"Керівництво України веде країну не в Європу, воно веде свою країну в глухий кут", - йдеться у заяві.

Балог зазначив, що Угорщина має конституційне зобов'язання підтримувати на всіх відповідних міжнародних форумах національні меншини, включаючи угорців.

"Міністр людських ресурсів закликає міністра освіти України почати переговори щодо прийнятого закону з представниками закарпатських угорських громад, які виключені з процесу законотворення. Уряд Угорщини все ще готовий вести переговори з Україною щодо справедливої ​​етнічної освіти", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що Будапешт вирішив блокувати всі подальші рішення Європейського союзу, спрямовані на зближення ЄС з Україною.

Таке рішення стало відповіддю офіційного Будапешта на підписання президентом Петром Порошенком закону "Про освіту".

Детальніше про конфлікт довкола освітнього закону читайте в статті на "ЄвроПравді": "Мовний конфлікт з Європою: як діяти Києву, щоб зберегти норми освітнього закону".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.